17 Ekim 2011 Pazartesi

NEDEN OLMUYOR......

Olmadı,olamadı olamayordu...:))))
Ters giden birşeyler var hayatımızda...Zira kimse mutlu değil...Kimi dinlesen dertli..kocasından,çocuğundan,karısında,arkadaşından,akrabasından,işinden falan falan......Eee çözüm ne pekii..insanlar nasıl mutlu olacak..nasıl zevk alacak yaşamaktan...
İşin garibi mutsuzlukta herşeyde olduğu gibi sınıf farkı da yok...herkes mutsuz olabiliyor..zenginide-fakiride,okumuşuda-cahilide,işi olanda-olmayanda...
Hayat işte!!!!! hepimizin birer piyon oldugu hayat adi verilen olguda yerimiz nedir, kimiz biz? sürekli kendi kendimize sorar dururuz.Evrende kendine bir yer bulup, kabullenmek zor bir süreçtir... bizim hayat dedigimiz, kendi yarattigimiz uğraşılarımızdır, işlerimiz, ailemiz, önem verip, yücelttiklerimiz; tanrıdan korkmak, para kazanıp, harcamak, aile kurmak, giyinmek, yemek yemek, spor yapmak, misafirlige gitmek, insanlarla iletisim kurmaya çalışmak vs. vs. korkularımız, isteklerimiz, arzularımız, dileklerimiz. yarattıklarımızın kölesi olarak yaşamaktan baska hiçbirşey yapmıyoruz. hayvandan farkımız, bize ilkokulda öğretildiği gibi sadece düsünmek. bize verilmiş en büyük ceza düsünmek. başımıza ne geldiyse düşünmek yüzünden geliyor...Bir çoğumuzun düşüncesi bu!!!
Ama gerçekte hayat bu değildir... 
Hayat kimi sevdiğin ve kimi incittiğindir.
Kendin için neler hissettiğindir.
Güven, mutluluk ve şefkattir.
Arkadaşlarına destek olmak ve nefretin yerine sevgiyi koymaktır.
Hayat kıskançlığı yenmek, önemsemeyi öğrenmek ve güven geliştirmektir. Neler söylediğin ve ne demek istediğindir, söylediklerinin arkasında durmandır. İnsanların sahip olduklarını değil, kendilerini olduğu gibi görmektir.
Her şeyden önemlisi, hayatını başkalarının hayatını olumlu yönde etkilemek için kullanmayı seçmektir.
İşte hayat, bu seçimlerden ibarettir.Hayat kısa gelen bir battaniye gibidir..Yukarıya çekersen ayak parmakların isyan eder,Aşağı çekersen omuzların titrer...Ama niye de..Neşeli insanlar dizlerini karnına çekerek ,rahat bir uyku uyumayı başarır..
Unuttugumuz tek sey bu
hayat bir oyundur tıpkı bir çocuğun oynadığı oyuncak gibi.
hayat bir tiyatrodur tıpkı sana önce sev, sonra unut dedikleri gibi
hayat bir umuttur tıpkı sevdiğini beklediğin gibi
hayat bir yalandır tıpkı seni aldatan gibi
hayat bir damladır tıpkı akıp giden su gibi.

Gerisi de sana kalmış...HAYAT İŞTE !!!!!

Hiç yorum yok: